13
Feb
2012

Despre efectul ACTA

VN:F [1.9.22_1171]
Dă o notă
Rating: 8.9/10 (16 votes cast)

Era şi normal să scriu ceva despre chestia asta, nu ?:))
Să începem cu începutul: Ce înseamna ACTA ?
ACTA = Anti-Counterfeiting Trade Agreement ( Acordul comercial de combatere a contrafacerii )

Adică, ţările semnatare doresc să scape de tot de piraterie şi să bage dictatura pe internet.
Ce efecte ar avea ACTA asupra noastră, a utilizatorilor normali ?
În primul rând, ca majoritatea, nu avem windowsul cu licenţă şi celelalte programe din pc, iar filmele şi muzica nu e cumpărată, ce luată moca de pe net.
Deci, dacă tu, mister x şi miss y ai windows fără licenţă, deja calculatorul tău poate fi confiscat sau distrus, ori să fii amendat. Dacă mai ai şi alte programe în el fără licenţă, sau filme şi muzică care e piratată, rişti chiar şi închisoarea.
Sau, eşti într-un club, da ? Şi te bâţâi pe o melodie iar apoi o dai unui amic pe mess. Cei de la firma de internet este obligată să vadă ce faci pe internet, şi dacă eşti prins pentru chestia asta eşti amendat. De ce ? Acea melodie din fundal aparţine cuiva, melodie pentru care tu nu ai drepturi de autor. So, bye-bye :))

Efectele ar fi mult mult mai grave. Gândiţi-vă ce aţi face voi fără FaceBook, fără Youtube, fără locuri de unde să descarci moca filme, muzică şi programe. Plus că, te-ai contectat la internet, da ? O să fii imediat verificat şi sunt şanse mari să te prindă cu windowsul fără licenţă. Practic, nu o să mai ai ce face pe internet sau îţi va mai fi frică să te conectezi la el.

Totuşi, înţeleg doar în mică parte necesitatea ei:
» scăpăm de proştii de pe internet,
» scăpăm de obsedaţii de facebook, care dau “Participă” la evenimente gen “primii 50.000 de participanţi primesc un telefon Nokia 6300″ =)) :))
» scăpăm de futăcioşii şi futăcioasele de 12-14 ani, care au poze porno pe net şi un limbaj …
» nu ne mai facem de râs pe site-urile de video-sharing precum youtube unde tot prostul încarcă videoclipuri în care se face de rahat
şi tot aşa …

DAR ! TOTUŞI ! Această lege invadează intimitatea foarte urât, deoarece odată conectat la internet, guvernul, providerii de internet şi alţii vor vedea tot ce faci tu în pc. Ai poze când îti regulezi iubita în pc ? Hopaaa… fii sigur că nu vei mai fi singurul ce le vede =)) :))

Precum şi cei de la Realitatea, CreativeMonkeyz şi alţii, intru în lupta împotriva ACTA ! Aşa că, dacă vrei ca această lege să nu fie aprobată, semnează fix aici.

Despre efectul ACTA, 8.9 out of 10 based on 16 ratings


Trimite prin Yahoo Messenger!


0 comentarii

Comentariile sunt închise.


Welcome DanyDeeJaay

Autentificare

Ți-ai uitat parola?

Înregistrare pe sitepatru + = 11


Join

Join us as we spread the word.