30
Mai
2012

Fumaţi iarba ?

VN:F [1.9.22_1171]
Dă o notă
Rating: 9.0/10 (9 votes cast)

Dacă aţi crezut că am renunţat la articolele acelea în care criticam noua generaţie, fiţi liniştiţi, nu am renunţat.
Ca să nu vă stresez prea mult cu motivele pentru care nu am mai scris astfel de articole, trec direct la subiect.

Acum ceva zile o amică mi-a spus clar pe Messenger că nu m-a băgat în seamă o zi întreagă pentru că se drogase şi nu avea chef de nimeni. Nu, nu ţin să o înjur că nu a avut chef de mine, căci nu de asta scriu acest articol, ci pentru faptul ca se droghează. Fata are 14 ani, trebuie să facă în curând 15 şi îmi spunea lejer că se droghează aşa, din când în când, şi că nu din cauza anturajului, ci că aşa vrea ea.
Am scris la starea mea de pe Facebook o chestie legată de drogurile la 14 ani şi mulţi le luau partea. Apăi mă scuzaţi, eu nu fac parte din generaţia asta atunci, căci mie Nu mi se pare deloc ok să te droghezi, dar mai ales la 14 ani, tu fiind fată. :|

Am încercat să îi explic fetei ce şi cum, dar evident, în mintea ei rula expresia “Da’ mai du-te-n …. mătii 8-| ” şi începea să nu mă mai bage în seamă. Aşă că, ţin să adresez următoarele tuturor fetelor şi băieţilor care se drogheaza de la vârste fragede: De ce bujia mea faceţi asta ?! Că eu unul nu înţeleg. Ştiţi ce riscuri aduc drogurile, dar tot o faceţi. :| Nu, nu vreau să vă jignesc sau să vă ţin predici, dar în primul rând ce faceţi voi e ilegal, şi dacă vă toarnă cineva, vă mai şi stricaţi copilăria aiurea, nu numai sănătatea. Gândiţi-vă mă la riscurile uriaşe ce va aşteaptă. Credeţi că la cei 14-15 ani ai voştri sunteţi atât de şmecheri încât să nu păţiţi nimic ? Voi sunteţi în plină dezvoltare, aşa ca atât fumatul cât şi drogurile pot influenţa grav creşterea vostră. Chiar v-ar place ca la 20 de ani sa aveţi 4 urechi şi 2 guri ?:)) Băieţi, cum v-ar sta cu o moaca de moş la 20 de ani ? =)) Fetelor, care voi, vorba aia, sunteţi atât de cochete şi aranjate încât vă ocolim crezând că sunteţi manechine din plastic, cum credeţi că un baiat s-ar uita la voi când aţi avea o faţă mucegăită de la droguri ? :)) O să fiţi sexy şi veţi şti, nu ? :> :))

Ok, bine, m-aţi prins ! Mă iau de voi ! Trist … Dar de fapt nu mă iau de voi. Încerc să vă prezint situaţia cât mai realistă, căci se pare că voi nu realizaţi riscul la care vă expuneţi. Oricum, eu nu vreau să schimb nimic, vreau doar să îmi spun liber părerea mea despre acest gen de oameni. Hai, dacă aveaţi peste 18 ani, duduie, treaba voastră .. dar abia ai dat de buletin şi te droghezi ? :)) Doamne, Nu aş vrea niciodată să văd cum vei arăta în poza de la buletinul de 18 ani dacă vei continua cu drogurile =))

Adică serios acum, ştiu că mulţi dintre voi, şi mai ales consumatorii de iarbă or să mă înjure, şi da, probabil o să-mi iau mama bătăii de la ei dacă mă vor întâlni pe stradă, dar totuşi; Copilăria e cea mai frumoasă parte a vieţii, de ce-o fumaţi ? S-o ardeţi mai repede ? Nu, nu o ardeţi pe ea, ci ea vă arde pe voi. Exact ca-n Scary Movie când iarba îl făcuse ţigară pe tip şi-l fuma =)) :)) Da, e vorba de Scary Movie şi Casa Bântuită. :))

“Nu călcaţi iarba, fumaţi-o” mi se pare cel mai penibil motto :)) Care mie îmi sună “Mă droghez şi vreau ca voi să ştiţi !” :)) Bine tinere, scrie asta peste tot şi fii calm, poliţia n-o să te prindă niciodată ! Dar niciodată ! :))

Acum probabil am făcut multe greşeli gramaticale sau de exprimare, dar mă nelinişteşte gândul căci mulţi mă vor urâ că îi urăsc pe drogaţi :-< :))

Eu unul mereu am căutat să îi evit pe cei care consumă aşa ceva, dar totodată am încercat să îi şi ajut. De multe ori nu am reuşit, şi eram de unul singur. E ca şi cum ai încerca să mişti un tren cu degetul mic. Aşa că, vă rog pe voi, cei care nu fumaţi iarbă sau chestii de genul, să vă ajutaţi cunoscuţii care au acest obicei. Acest obicei fură minţile şi îi poate transforma în diferiţi oameni. Dacă amica voastră Pufoşenia se droghează, se poate transforma în Chucky.:))

Aşa că, NU e deloc şmenar să te droghezi, mai ales la 14-15 ani !
Aşa că soro, urăşte-mă că am scris acest articol, şi iubeşte-mă când eşti trează şi ai văzut că de fapt nici numele nu ţi l-am dat ;) Eu repet, nu am scris acest articol ca să mă iau de tine, ci să încerc să te fac să realizez nişte lucruri. Înţelegi, bine, nu, şi mai bine.

Fumaţi iarba ?, 9.0 out of 10 based on 9 ratings


Trimite prin Yahoo Messenger!


8 comentarii

 1. Pittysss la 31-05-2012 ora 00:07

  Pot pune pariu ca prietena ta fumeaza legale. Este o diferenta mare intre pesticidele de animale si Cannabisul lasat de Bunul Dumnezeu pe pamanat !
  Nici eu nu sunt de acord ca persoanele sub 18 ani sa se “drogheze”(indiferent de substanta), dar cum spunea un clasic francez… “C’est la vie!”

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: +2 (from 2 votes)
  Mergi sus
  • DanyDeeJaay la 31-05-2012 ora 10:37

   Nu contează. Fumează şi, şi. Ideea e că îşi fute în două sănătatea ! Şi are doar 14 ani !

   VN:F [1.9.22_1171]
   Rating: +1 (from 1 vote)
   Mergi sus
 2. ramona la 31-05-2012 ora 12:15

  off topic. renunta la emoticonurile astea idioate ca te fac mai putin credibil ..si mi se par inutile :D

  on topic: copiii din ziua de azi gandesc cu bocancii. se grabesc sa creasca fara a se gandi la cosecinte. se drogheaza pt a fi ei smecheri si pentru a lasa impresia ca sunt cineva, cand ei de fapt sunt niste teribilisti. necunoscutele in problema asta sunt ori ei ori anturajul ori parintii prea indiferenti .. solutii sunt nenumarate dar nu se aplica.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: +4 (from 4 votes)
  Mergi sus
 3. Diana la 31-05-2012 ora 15:48

  Stii ce urasc eu mereu la lupii astia moralisti ca tine?Ca niciodata nu vorbiti despre efectele reale ale drogurilor, dar cum ati putea s’o faceti? Vorbiti din auzite, din ce ati vazut pe la televizor sau v’a povestit bunicu’ din aventurile lui in coltul baii din piata satului. Nici un lup moralist asa ca tine nu spune ca daca fumezi iarba, nu vei pati nimic pe moment daca o faci o singura data, nici unul dintre voi nu spune ca daca fumati spice’uri acele substante prostesti de multe ori si repetat o sa slabiti ca naiba, o sa va apara bube sau va veti “arde ” propriu intestinele. Nici unul dintre voi nu spune din ce sunt compuse spice’urile, din ce chimicale penale sunt ele alcatuite. Toti repede “nu fumati iarba, ca de…asta e primul past pana la injectarea in vena” Cacat! Vreti sa faceti un bine si mai mult faceti rau. Vreti sa scrieti un articol despre droguri, informativa, vedeti ce si cum si scrieti mama , va sustin din plin, dar nu scrieti porcarii nu scrietii tampeniile auzite de N ori la televizor, nu faceti decat sa ii convingeti pe cei care fumeaza ca NU aveti habar despre ce vorbiti. Nu ma intelege gresit, nu sunt de’acord sa fumeze copii , nu sunt de’acord sa fumeze fetitele, ci vreau ca la 18 ani , cand esti in deplina cunostinta despre drepturile tale, sa dai un EXAMEN scris, si o vizita medica si sa iti iei permis sa poti fuma. Nu e normal sa fie toate tampeniile astea. Omul poate face orice cu corpul lui, de ce ar fi normal sa iti iei 2 tone de metal si sa mori facand accident cu 200 la ora si nu ar fi normal sa mori fumand iarba? Pentru ca acolo ai permis. Exact sa se faca un permis si pentru asta. Nu vreau sa vad un copil de 13 14 15 ani fumand iarba, sau cine stie ce substante sa traga pe nas. NU ar trebui noi sa ne mobilizam impotriva asta. Dar ma repet, sustin partea cu permisul :) pentru ca este ceva logic, de ce la 18 ani pot bea pana ajung in coma alcoolica fara sa patesc nimic legal, de ce la 18 ani pot fuma 4 pachete de tigari pe zi si sa mor de cancer pulmonar, asa si cu drogurile. Omul e liber sa faca orice, dar DUPA 18 ANI!!! Asa ca , fata despre care vorbea Dany, nu te cunosc, dar te sfatuiesc din suflet, pune mana si citeste, vezi CU ADEVARAT ce vei putea pati de la droguri, nu iti spun sa renunti , nu sunt eu in masura sa iti spun ce sa faci cu viata ta, dar informeaza’te , afla exact ce si cum, nu traii in ignoranta pentru ca te face sa pari mai “smechera” sau mai “matura” informeaza’te, eventual vezi ca exista clinici de genu’, mergi si ia un pliant, vezi ce si cum si cu ce se mananca toate prostiile astea, si cand vei fi luat la cunostiinta tot, decide. sau si mai bine renunta. :)

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: +1 (from 3 votes)
  Mergi sus
 4. Pufarinaa la 02-06-2012 ora 15:14

  Frate :| ce avetsi ?:| Cacat in cap :)) )

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: +1 (from 1 vote)
  Mergi sus
 5. Eu la 04-06-2012 ora 15:38

  Draga pustiu, e interesant ce scrii tu aici, insa ai o singura problema… tu nu stii despre ce scrii! In primul si in primul rand, fatuca pe care o dai tu exemplu, fumeaza cu siguranta cacaturi din spice-uri… Sa diferentiem drogurile de iarba…. Nu incerc sa promovez in nici un fel consumul de Marijuana, insa avand in vedere ca e folosita de mii de ani in scopuri medicinale, si nu creaza adictie, stari de rau sau supradoza! E o mare diferenta intre iarba si ceea ce numesc copiii din ziua de azi “iarba”. Intr-adevar e cool sa vorbesti despre un subiect relativ tabu, insa daca nu stii nimic despre subiectul respectiv, mai bine lasa-l… Cat despre fetita despre care scrii tu, intr-adevar e o varsta foarte frageda, dar nu ma ami mira nimic… in situatia in care viata lor sexuala incepe la 11 ani, de ce nu ar incepe sa consume de al 14 ani!!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
  Mergi sus
  • DanyDeeJaay la 04-06-2012 ora 21:40

   Am mai zis într-un comentariu, fata fumează ilegale, droguri, nu spice-uri. Şi din surse sigure ştiu că trage şi pe nas.

   VN:F [1.9.22_1171]
   Rating: 0 (from 0 votes)
   Mergi sus
 6. Alexandra Pica la 05-06-2012 ora 17:41

  Urat .. si eu ii urasc :) !

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
  Mergi sus

Welcome DanyDeeJaay

Autentificare

Ți-ai uitat parola?

Înregistrare pe sitesase + 1 =


Join

Join us as we spread the word.