8
Noi
2011

Micul Bau-Bau

VN:F [1.9.22_1171]
Dă o notă
Rating: 9.2/10 (11 votes cast)

Acum circa 200 de ani, într-un palat din Tărâmul de Nicăieri, se năştea un băieţel, fiul prinţului Vasili şi al preafrumoasei Sofica. Împăratul, tatăl lui Vasili, era unul dintre cei mai puternici şi mai respectaţi din lume. Dar cum orice om puternic are şi un duşman la fel de puternic, iată că şi el avea un aprig duşman, numit Cap-De-Ţambal.
Într-o zi, când vestea naşterii lui Martin, fiul lui Vasili, s-a răspândit în tot ţinutul, Cap-De-Ţambal a început să arunce cu farmece de colo-colo, drept ură ce-i purta familiei împăratului. Astfel, el concepu o vrajă pentru Martin ca să-l transforme într-un om foarte urât, atunci când va împlini 18 ani.
Vremea trecu rapid, şi iată-l pe mândrul nostru cu câteva ore înainte de majoratul său. Era extrem de fericit, căci odată cu împlinirea acestei vârste, el avea dreptul de a comanda armata, şi totodată avea toată puterea împăratului. Doar că, fix în seara majoratului, când era în centrul petrecerii, nasul începu să îi crească şi să se ascută, urechile începeau să devină ca cele ale unui spiriduş, burta îi crescu deodată, ca şi cum ar fi mâncat un ied întreg într-o secundă, iar pielea i se înverzi. Era hidos, pielea i se zbârcise, mirosul era al unui porc, ochii erau inegali, gura lui era imensă, iar când zâmbea i se vedeau doar doi dinţi în mijloc, şi ăia negri şi găuriţi. Când invitaţii şi familia lui au văzut asta, s-au speriat îngrozitor. Invitaţii fugiră cât mai repede acasă, Sofica şi împăratul făcură infarct şi muriră, iar Visili înnebunise.
Martin a fugit din Tărâmul de Nicăieri undeva în lume, într-un loc unde să nu îl găsească nimeni, căci cine îl vedea se speria teribil. Îi era jenă de ce ajunsese, aşa că se adăpostise la un momentdat într-o pădure din Sudul Malahiei. Acolo îşi construise o casă din lemne de pin, masivă şi bine securizată, ca în cazul unei posibile vizite neplăcute nimeni să nu intre.

Într-o zi, o siluetă mare şi păroasă apăru în faţa casei, slăbită şi obosită. Ea încercă să bată la uşă, dar nimic. Suptă de orice picătură de energie ea se prăbuşi în faţa uşii, făcând un zgomot puternic şi zguduind pământul. Martin era în casă când uriaşul apăru, aşa că auzind zgomotul, trase o privire pe geam, şi văzu silueta nemişcată în faţa uşii sale. Având o inima mare, fiind totuşi un fiu de prinţ, deschise uşa şi îl trase înăuntru, întinzându-l pe pat. Era un monstru la fel de hidos ca el, cu mult păr verde şi murdar, cu un ochi vânăt şi fără o ureche. Inima îi bătea tare, căci spera că în acest fel îşi putea face un prieten, la fel ca el, care să-l înţeleagă şi cu care să împartă gânduri şi amintiri.

Uriaşul se trezise, aşa că Martin rămase nemişcat.
- Mulţumesc ! Ăăă … mă bucur să văd că mai există fiinţe cu suflet. Dar, tu ce cauţi aici? De ce nu eşti în Oraşul Monştrilor? Cu ceilalţi semeni ai noştri?
- Semeni? Oraş? Monştri? A-a-adică-ă-ă… mai sunt şi alţii ca noi?
- Deisgur, suntem mulţi, e un oraş mare. E ca oraşele la oameni, doar că noi nu arătăm ca ei. Ne-am strâns de peste tot de pe unde oamenii ne-au alungat şi ne-am făcut o lume a noastră, unde trăim cu toţii fericiţi şi împăcaţi.

Au discutat despre acest subiect ore în şir, aşa că Martin îl rugase să îi arate şi lui oraşul. Zis şi făcut. Într-o zi erau deja în oraş, unde totul era şi arăta normal, exact ca în lumea oamenilor.
După ce a stat ceva zile în casa uriaşului, Martin îşi făcuse mulţi prieteni, şi chiar primise o slujbă: angajat cu normă întreagă la Scaring People Inc.

Aşa, Martin, pe noul său nume Micul Bau-Bau, era acum sperietor de oameni, şi în fiecare noapte apărea din dulapuri sau de sub patul copiilor şi îi speria. Făcea o treabă aşa de bună încât fusese avansat la departamentul Ălor Mari, de unde îi putea speria pe toţi oamenii, indiferent de vârstă. Iniţial, ţintele erau alese la calculator, aleatoriu, dar în scurtă vreme începu să-şi aleagă singur victimele. Se nimeni şi Cap-De-Ţambal, pe care îl speriase de muri pe loc.

Fiind blestemat să traiască într-un corp de monstru, el nu înainta în vârstă, ci rămânea mereu un mic monstru de 18 ani, omeneşti.

Micul Bau-Bau încă se ascunde prin dulapuri şi pe sub paturile copiilor, speriindu-i în fiecare noapte, pe la ora două, două şi ceva. Chiar şi tu cred că ai fost vizitat de el, sau dacă nu, stai calm, el va veni la toţi, nimeni nu scapă. Iar dacă eşti norocos, va veni şi de mai multe ori la tine. Aşa că, ai grijă, e noapte, se aproprie ora de cullllcare >:) Muahahahahaaaa ! >:)

P.S: În Oraşul Monştrilor l-a întâlnit şi pe Celebrul Nimeni, care era la violat puicuţe cu ţâţe mari şi fund pufos.

Şi încă un P.S: Acest articol peste pentri tipa ce mi-a pus porecla “Micul Bau-Bau” :-w Na, mai pune-mi mie astfel de porecle :)) Că-l primit pe Micul Bau-Bau la tine >:) :))
Şi alt P.S: Dacă am greşeli de gramatică şi exprimare te rog trimite-le la adresa micul.bau-bau@scaring-people.inc ! O să le proceseze imediat >:) :))
Şi încă un alt P.S: Dacă ai comentarii negative legate de acest articol e bine de ştiut că Micul Bau-Bau e cel care aprobă comentariile, so … vezi unde dormi la noapte. :))
Şi încă un alt de încă un alt P.S: Nu e scris la plictiseală, ci la caterincă (:| Boriiing (:| :))

Micul Bau-Bau, 9.2 out of 10 based on 11 ratings


Trimite prin Yahoo Messenger!


5 comentarii

 1. Mada;;) la 09-11-2011 ora 13:46

  Este foarte foarte foarte atre ,Micul Bau-bau!;;)
  Si speram ca o sa ma lasi la noapte sa dorm;;) ,daca nu te bantui:)) :D
  Pupici:*

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: +3 (from 3 votes)
  Mergi sus
 2. Mada la 09-11-2011 ora 18:30

  Eu vreau s ama viziteze :)) ))

  Trimite.l si la mine:)) )

  P.S:Imi place cum povestesti :*

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: +2 (from 2 votes)
  Mergi sus
 3. Sorina la 09-11-2011 ora 18:30

  hei…eu.inca.nu.l-am.cunoscut…..:D …si.nici.nu.vreau..:)

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: +2 (from 2 votes)
  Mergi sus
 4. dAniELa la 13-11-2011 ora 11:25

  tot timpu am vrut sa ma viziteze , dar niciodata nu a venit:( :)) :*

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
  Mergi sus
 5. ßeße:-x la 01-12-2011 ora 16:05

  scumpu vezi ca in loc de dinti ai scris tinti…;)

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
  Mergi sus

Welcome DanyDeeJaay

Autentificare

Ți-ai uitat parola?

Înregistrare pe site+ noua = 13


Join

Join us as we spread the word.