14
Oct
2011

Povestea Sarei – 5

VN:F [1.9.22_1171]
Dă o notă
Rating: 9.6/10 (21 votes cast)

Acel articol în care spuneam că nu voi mai scrie povestea Sarei a fost fals, adică am scris asta ca să văd cum aţi reacţiona. Mi-a plăcut. Multă lumea mi-a sărit în cap, şi încă sunt persoane ce mă roagă să continui povestea.

Pentru a nu fi comercial, am decis să continui povestea Sarei. Cartea nu va apărea. Şi privind povestea nouă, apariţia ei pe site se mai amână.

Dacă aţi uitat sau este primul contact cu Povestea Sarei, vezi: Partea întâi | Partea a doua | Partea a treia | Partea a patra.

Într-o zi de Sâmbătă, Sara fu trezită de un zgomot asurzitor, un zgomot ce parcă ar fi trezit şi morţii din somn; era alarma de la telefon. Somnul ei nu fusese deloc lin şi adânc, ba chiar Sara se trezise de parcă toată noaptea ar fi stat pe un pat de cuie. Motivul pentru care somnul ei nu a fost liniştit era Sergiu. Toată noaptea Sara se visa împreună cu el, şi când toate erau bune şi frumoase, apărea şi David în peisaj. În toate visele ei David apărea ca fiind ceva rău, ca o pată neagră pe o foaie complet albă. Visele şi gândurile astea o nelinişteau. Sara era împreună cu David, Sara îl iubea pe David, Sara era în viaţă şi o ducea aşa de bine material şi profesional datorită lui David, Sara era Sara datorită lui David. Dar totuşi Sara era cu gândul la Sergiu. Se simţea extrem de jenată, de parcă îl înşelase pe David cu Sergiu. Defapt, o neliniştea mai mult gândul cum că ea l-ar putea înşela pe David cu Sergiu. David era acel prinţ bogat şi chipeş, iar Sergiu era acel om sărac, modest şi sexy.

Alarma anunţa faptul că Sara trebuia să se ducă într-o delegaţie. Era abia 6 dimineaţa când Sara fu trezită de alarmă. Afară dădea să se crape de ziuă.Se vedea undeva departe spre Est cum o luminiţă sparge întunericul. Sara se uita pe geam aşteptând să vadă răsăritul pe care acea luminiţă îl anunţa, când deodată o voce adormită se auzi din spatele ei:
- De ce te-ai trezit la ora asta, iubito?
Era David, care fu şi el trezit de alarmă.Faţa sa era senină, fapt ce dădea de gol somnul lin şi împlinit pe care îl avuse.Se vedea de departe că David era extrem de calm, de liniştit, că în viaţa sa erau numai bucurii şi că alături de Sara este cel mai fericit.
- Păi trebuie să plec la Timişoara… spuse Sara calmă, uitându-se în continuare pe geam.
- La ora asta? De ce? Ce faci acolo?
- Păi vezi tu scumpule, trebuie să mă întâlnesc cu patroana unui coafor. Am vorbit la telefon ieri şi mi-a propus un parteneriat, aşa că a rămas să mă duc mâine acolo, adică azi, ca să vedem ce şi cum.
- Păi te duci singură acolo? Nu vrei să te duc eu?
- Eii.. Nu e nevoie. Mi-am cumpărat ieri biletul dus-întors pentru tren.
- Bine atunci. Păi doreşti să te duc măcar până la gară?
- Da, dacă vrei.
- Bine.
Şi David se ridică din pat şi se duse la baie.Între timp, Sara se uita pe geam, dorind ca răsăritul sa vină mai repede.

În drum spre gară, Sara era foarte tăcută. Observând asta, David o întrebă dacă are ceva, dar ea îi răspundea mereu sec şi dezaprobător. David nu era bănuitor şi nici nu se gândea la faptul că Sarei poate îi plăcea de altcineva. Nici o secundă nu se gândise la asta. Era sigur pe el şi fericit că ea îl iubeşte.

Pe la ora 11 trenul ajunsese în gara din Timişoara.Sara se duse la un hotel pentru a se caza, neştiind cât vor dura negocierile şi celelalte treburi. După ce s-a cazat, a stat aproximativ o oră în cameră, despachetând hainele şi punându-le frumos în şifonier, vorbind la telefon cu David şi spunându-i că a ajuns iar că drumul a fost ok, apoi făcând un duş scurt.
Întâlnirea cu patroana coaforului nu a durat mai mult de un ceas, astfel că Sara şi-a petrecut după-amiaza plimbându-se prin oraş, prin parcuri, pe malul râului Bega, iar mai pe seară s-a dus într-o cafenea. Intră în cafenea şi se aşează la o masă.Dar când să comande o cafea, o voce din spate se auzi subtil:
- Hey, hey, nici aici nu scap de tine?
Sara se întoarse curioasă, crezând că vocea i se părea cunoscută. Da. era chiar Sergiu, mecanicul de tren, cel pe care-l întâlnise când se aruncase în faţa trenului.
- Sara, Sara, Sara. Ce te aduce pe aici?
- Păi eu..ăăă..eu sunt aici..ăăă… se ruşină fata, neştiind ce să spună doarece fu surprinsă să se întâlnească cu el tocmai aici. Eu am venit aici cu treabă, dar..ăăă..dar tu..?
- Eu am avut cursă cu trenul, şi mai devreme am ajuns în gară. Având pauză de o oră, am zis să vin să beau o cafea.
- Ce drăguţ..ăăă…în rest…ăăă…ce mai faci?
- Păi bine, terminam cafeaua şi mă gândeam să mă plimb puţin, ce zici, vii şi tu?
- Păi na…ăăă..
- Of, haide! Nu fi fraieră!
Şi împreună ieşiseră din cafenea. Merseseră pe strada cafenelei, şi făcură dreapta la un moment dat, pe o alee adiacentă, mai retrasă. Paşii lor erau mici, iar Sergiu făcea glume pe seama “destinului” după cum afirma el, iar Sara surâdea la fiecare zâmbet al lui. Au mers circa 20 de minute, până când Sara îi întrerupsese momentul comic:
- Ştii..ăăă..eu ar cam trebui să..ăăă..ajung la hotel..
- A, da, desigur, dă-mi voie să te conduc.
- Mulţumesc, doar că nu prea ştiu pe unde e hotelul, se ruşină fata.
- Nu e nicio problemă, îmi spui numele hotelului şi te duc eu, zâmbi el.
Şi aşa au pornit către hotelul unde era cazată Sara. În tot acest timp, până să ajungă la destinaţie, Sergiu îi povestea fetei din trecutul său, pe când era la început de drum şi se rătăcea prin oraş, când mai avea curse cu trenul în Timişoara. Cu toate acestea, nu era constrâns de faptul că practic se făcea de râs în faţa fetei, căci ea era cu zâmbetul pe buze, nemaiputând uneori să se oprească din râs.
Fără să-şi dea seama, au ajuns la hotel, aşa că Sergiu întrerupsese depănarea amintirilor:
- Eh, şi am ajuns, spusese el puţin cam supărat.
Sara stătu câteva clipe nemişcată, fără să spună nimic, când deodată, sfioasă, şi parcă fiindu-i frică de ceva, îi spune:
- Păi, ştii, ăăăă..ahh…ştii..ăăă..păi dacă vrei..ăăă…poţi urca şi tu..ăăă..

Sfârşitul părţii 5.
Dacă doreşti să vezi dacă Sergiu va accepta sau nu invitaţia, şi dacă o va accepta, ce se va întâmpla, citeşte partea 6 din Povestea Sarei.

Povestea Sarei - 5, 9.6 out of 10 based on 21 ratings


Trimite prin Yahoo Messenger!


14 comentarii

 1. Bia`:x [ . Lipicioșii . ] la 14-10-2011 ora 19:58

  Wow . :>
  Ca să vezi , Sara . :x

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: +1 (from 1 vote)
  Mergi sus
 2. Dyanna la 14-10-2011 ora 21:04

  Te adooooor !!! :x
  De cand asteptam sa rescriiii 8-> :x :x :x
  Suuuuperrrrrrr !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: +1 (from 1 vote)
  Mergi sus
 3. flory la 14-10-2011 ora 22:30

  yehee:X :X :X \:d/ sara :X :X
  esti adorabil :X :”>

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: +1 (from 1 vote)
  Mergi sus
 4. Toxiq Love la 15-10-2011 ora 14:08

  bine ai revenit cu povestea sarei :d acum ne esti dator sa publici mai reepeeedeee :x partea a 6a :d hai ti pup :-*

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: +1 (from 1 vote)
  Mergi sus
 5. Georgiana la 15-10-2011 ora 14:59

  vaiii:X ce bne ca ai continuat povestea…
  deabia astept partea a6a

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: +1 (from 1 vote)
  Mergi sus
 6. Kosmy la 15-10-2011 ora 15:50

  Deci e super povestea vreau partea a 6a:X :X :X

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: +1 (from 1 vote)
  Mergi sus
 7. alexandra la 15-10-2011 ora 23:16

  Sunt de acord cu Georgiana , ai continuat frumos povestea , nu stiu de ce am impresia ca povestea aceasta se va termina urat:(( :(( ! Pentru ca atunci cand e totul perfect : ai un iubit perfect si o cariera de succes, cazi prada tentatiei de a incerca ceva nou, constienta fiind de faptul ca poti pierde totul intr-o secunda.Din punctul meu de vedere ,cred ca Sara se va sinucide:-< , pentru ca ea nu poate sa aleaga pe unul din cei doi[-x si clar nu poate sa-i aiba pe amandoi!!!~X(

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: +1 (from 1 vote)
  Mergi sus
 8. MihaelliQue la 17-10-2011 ora 22:43

  :x mă bucur că ai continuat povestea :D ! ştii doar cât de mult îmi place :D :D ! te pup:*

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: +1 (from 1 vote)
  Mergi sus
 9. MihaelliQue la 17-10-2011 ora 22:44

  :x mă bucur că ai continuat povestea :D ! ştii doar cât de mult îmi place ! te pup:*

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: +1 (from 1 vote)
  Mergi sus
 10. Loredana la 19-10-2011 ora 16:03

  Sunt cu totul acaparata de povestea ta. Minunat, dragul meu. Felicitari!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
  Mergi sus
 11. Mariah la 20-10-2011 ora 14:54

  Pai, scurt si la obiect: de prea multe ori repetata particula “ăăăă”, prea multe puncte de suspensie, care apropo mereu trebuie sa fie trei la numar, ci nu doua sau patru cum ai mai pus tu .
  De asemenea ai mici probleme la folosirea semnelor de punctuatie, am vazut unele virgulite puse pe unde nu trebuia si unde treabuia sa existe, nu erau.

  firul povestii in sine este destul de dragut, dar mai lucreaza la semnele de punctuatie . :*

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: +1 (from 1 vote)
  Mergi sus
  • DanyDeeJaay la 21-10-2011 ora 13:53

   Exact cum am păţit şi pe Facebook. Veniţi unii din voi şi îmi spuneţi cum vroiam să scriu. Sunteţi buni. Ştiţi voi cum vreau să scriu şi ce vreau să zic? :)) Unde scrie că se pun doar 3 puncte de suspensie? Eu dacă vreau, pot să pun şi o mie. La fel şi cu acel “ăăă” care vrea să sune a ruşinare, negăsire de cuvinte, etc. Şi cu cât prelungeşti acel “ăă” arăţi intensitatea.

   Plus că, o operă este operă prin originalitate şi sentimente. Bine, nu zic deloc ca ce scriu eu e operă, ba din potrivă, dar atât timp cât eu sunt autorul şi scriitorul poveştii, o pot scie cum vreau eu. Şi “ăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăăă” şi atât poate fi o operă sau o propozitie artistică, pentru că este originală si semnifică trăirea sufletească a unei fiinţe.

   Oricum, mulţumesc de comentariu. În următorul tău comentariu, aştept varianta din povestea ei partea a 6-a, unde să o scrii aşa cum vreau eu, da? :))

   VN:F [1.9.22_1171]
   Rating: +3 (from 3 votes)
   Mergi sus
 12. liana fotograf la 26-10-2011 ora 11:47

  ma bucur ca ai hotarat sa continui

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
  Mergi sus
 13. Maddelleine. la 29-10-2011 ora 23:40

  Woa.. ce pot sa zic?! Eşti buun! o.o ..Mi’ar place să insişti mai mult la descrieri.. Descrieri, pentru că mă refer la atât la descrierea fiziologică cât şi la descrierea sentimentelor.. ;;) Ştiu că poţi :x .. Baftă muuultă în continuare la scris!! Aştept cu nerăbdare next’ul :p . :*

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
  Mergi sus

Welcome DanyDeeJaay

Autentificare

Ți-ai uitat parola?

Înregistrare pe site9 + patru =


Join

Join us as we spread the word.